Vers Beton

VERS BETON | Mijn beste foto series voor Vers Beton.

Vers Beton is het online tijdschrift voor de harddenkende Rotterdammer. We duiden de stad, hebben het beste met haar voor, en richten ons op politiek, kunst & cultuur, stedelijke ontwikkelingen, wetenschap, economie en human interest. Vers Beton is geen platform voor snel nieuws of uitgaantips, maar een plek voor diepgang en reflectie.

www.versbeton.nl

——————

27 februari, 2018

Diversiteit in de cultuursector: hoe moet het wél?

Theater Zuidplein en MAMA zetten zich actief in voor meer diversiteit en inclusiviteit in de culturele sector. We spraken Emmelien Matthijsse (directeur Theater Zuidplein), Rashif El Kaoui (acteur), Nathalie Hartjes (directeur MAMA) en Yahaira Brito Morfe (Mami Bricks) over hun aanpak.

Online artikel kan je hier lezen.

——————

29 december, 2017

Eindejaarsinterview

In de laatste week van 2017 blikken we terug- of vooruit in een serie eindejaarsinterviews. Voor Sabine Biesheuvel was dit het jaar waarin zij en haar team het oude Tropicana veranderden in BlueCity: 12.000 vierkante meter aan circulair te verbouwen ruimte en plek voor innovatie. Ze maakt Rotterdam daarmee tot landelijk voorbeeld voor een nieuwe economie.

Online artikel kan je hier lezen.

——————

13 oktober, 2016

Ook de zelfredzame vluchteling heeft ondersteuning nodig

De gemeente Rotterdam vindt dat nieuwkomers vooral zelfredzaam moeten zijn. Dat geldt ook voor statushouders, vluchtelingen die ten minste vijf jaar in Nederland mogen blijven en moeten inburgeren. Werkt dit beleid? Hoe integreert een vluchteling het beste?

Online artikel kan je hier lezen.