WIJWILLENDIT

Wijwillendit
Het online platform voor participatie

Maatschappelijke ontwikkelingen vragen een steeds intensievere samenwerking tussen gemeentes, maatschappelijke organisaties, bedrijven en inwoners. Gemeenten willen daarbij meer ruimte bieden aan initiatieven en ideeën in de stad of het dorp. Dat is nog niet zo eenvoudig. Want hoe krijg je zicht op alle ideeën die leven bij bewoners? En hoe creëer je een plek waar mensen met hun ideeën terecht kunnen reageren op ideeën van anderen?

Samenwerken aan de stad, het dorp of de wijk

Wijwillendit is hét participatieplatform om samen te werken aan ontwikkelingen in de stad of het dorp. De gemeente kan met Wijwillendit ruimte bieden aan initiatieven van inwoners, maatschappelijke organisaties en bedrijven. En onderlinge samenwerking bevorderen. Het participatieplatform is hierdoor onmisbaar bij het oplossen van actuele maatschappelijke vraagstukken als de verstedelijking, klimaatadaptatie, energietransitie en langer thuis.

Wijwillendit biedt inwoners en ondernemers de mogelijkheid om hun initiatief of idee letterlijk en figuurlijk op de kaart te zetten. En daarover in gesprek te gaan met anderen. Op die manier ontstaan maatschappelijke initiatieven en krijgt de gemeente zicht op wat er leeft in de gemeente. En ook inwoners zien precies welke ontwikkelingen er in hun buurt zijn.

_

Project: Visuele identiteit & Web Design

Mijn werkzaamheden: Grafisch ontwerp en communicatiestijl

Jaar: 2019

———————————————————————————————————————————–

Ontwikkeling: Volq, Gemeente Capelle aan den IJssel, Nedbase

Gemaakt in teamverband bij Volq.